Succesvolle streaming‐dienst voor luisterboeken Storytel live in Nederland

Succesvolle streaming‐dienst voor luisterboeken Storytel live in Nederland


Storytel is in 2005 in Zweden opgericht door Jonas Tellander (CEO) en Jon Hauksson (CTO). Inmiddels is de dienst fors winstgevend en de grootste digitale aanbieder van luisterboeken in Zweden. Op dit moment telt Storytel in Zweden zo’n 45.000 betalende abonnees en  dit aantal groeit exponentieel. Aan het eind van 2013 verwacht Storytel zo’n 80.000 abonnees in Zweden te hebben.
Nederland en Denemarken zijn de eerste landen waar Storytel buiten Zweden uitrolt. Tellander: ‘We zijn erg enthousiast over de komst van Storytel naar Nederland. Storytel geeft mensen de kans om te lezen op momenten dat ze dat vroeger niet konden. Onderweg, tijdens het huishouden, tijdens het sporten… We hebben er veel vertrouwen in dat dit model ook in Nederland zal aanspreken.´

Wie dit jaar een abonnement afsluit, betaalt tot het einde van het jaar de introductieprijs van € 9,90 per maand. Vanaf 2014 kost een Storytel abonnement € 14,90 per maand. Voor dit bedrag krijgt de gebruiker onbeperkt toegang tot het complete aanbod  uisterboeken dat Storytel biedt.