Waarom Het Parool zich vernieuwt

Waarom Het Parool zich vernieuwt
Het Parool heeft haar bijlage grondig op de schop genomen. Hoofdredacteur Barbara van Beukering legt in het nieuwe inct.magazine uit waarom: "PS was de afgelopen jaren een thematische bijlage, met iedere dag een ander thema. PS is nu een echt stadsmagazine. De vernieuwing komt voort uit mijn overtuiging dat je nooit achterover moet leunen. Je moet je altijd afvragen of je wel de meest urgente krant maakt. Wij hebben onze lezers gevraagd waar hun interesses liggen. De eerste interesse was de landelijke politiek, gevolgd door eten, drinken, koken en gastronomie. Nummer drie was de stadspolitiek, nummer vier kunst en cultuur. Daarna komt pas de internationale politiek.
Dit onderzoek leverde ons een beeld op van de grootstedelijke lezer. Het tweede katern speelt dus in op het leven en beleven in Amsterdam op een dagelijkse basis. Het eerste katern is niet zo veranderd: dat is het nieuws."

In het nieuwe inct.magazine een uitgebreid interview met Barbara van Beukering over betalen voor online content, haar ambities voor de toekomst en de kansen voor plaatselijk nieuws.
(Leden van inct kunnen het magazine nu al digitaal lezen, de papieren versie verschijnt 11 juni)