Free Record Shop failliet

Free Record Shop failliet


De investeringsmaatschappij  Procures, dat onlangs eigenaar is geworden van Selexyz De Slegte, en heeft de afgelopen tijd onderhandeld over een overname van de muziekwinkelketen.  Daarbij zouden leveranciers met een betalingstermijn van 60 dagen akkoord moeten gaan. De leveranciers wilden daar echter niet mee akkoord gaan en Procures heeft zich toen echter teruggetrokken. "Er konden niet tijdig afspraken gemaakt worden met onder meer de toeleveranciers. Dan ga je geen geld gooien in een bodemloze put. De risico's waren te groot", vertelt een woordvoerder van Procures.

Naast het risio met leveranciers was  ook een torenhoge belastingschuld, gesproken wordt van ettelijke miljoenen, reden voor de investeerder om het risico niet te willen aangaan. Procures heeft wel de Belgische FRS-winkels en de Game Mania-winkelketen buiten het faillissement weten te houden door deze onlangs over te nemen. Via de curator probeert de investeerder nu een belang in de Nederlandse tak te krijgen.
De muziekwinkel heeft al langer last van tegenvallende resultaten door de opkomst van onlineverkoop van muziek en films. Het bedrijf zit ook midden in een reorganisatie, waarbij al tientallen Free Record Shops moesten sluiten.