Gaat Stephen King de boekhandel redden?

Gaat Stephen King de boekhandel redden?
Vandaag stond in de Volkskrant een bericht over het nieuwe boek van Stephen King. Inderdaad: het nieuwe boek, want de auteur heeft besloten dat er alleen een papieren versie komt en geen digitale versie. Hiermee wil King de consument weer de boekhandel in  krijgen. De Nederlandse uitgever van Stephen King meldt in dat artikel dat ook in Nederland het boek alleen als papieren versie verkrijgbaar zal zijn. Ze geeft ook aan dat het in Nederland minder impact zal hebben dan in de USA omdat de omzet van e-books hier nog te verwaarlozen is (of woorden van gelijke strekking). Moet ik trouwens afleiden dat het boek niet bij de online boekhandels te koop aangeboden kan of mag worden en dat we nu massaal naar de boekhandel  gaan rennen voor de nieuwe Stephen King? Een snelle zoektocht bij Bol.com en Amazon geeft het verlossende antwoord.
Is dit een oprechte poging of een slimme marketingstunt, tenslotte deed King een paar jaar geleden exact het tegenovergestelde toen hij een boek alleen in digitale vorm publiceerde.
Iets verderop in diezelfde krant een ingezonden brief van een lezer die zich druk maakt om de 'Brunaficering' van de boekhandel (mooi woord trouwens): het gaat alleen nog om Heleen van Royen en Dan Brown, terwijl boeken van Isaak Babel (wie kent hem niet) besteld moeten worden. Die lezer kan zich alvast weer gaan ergeren. want straks ligt naast Van Royen en Brown ook nog een hele stapel King.
Nee, Stephen King gaat de boekhandel niet redden, Isaak Babel trouwens ook niet.

(u kunt uw mening rechtsboven bij de Poll geven... of hieronder een opmerking plaatsen)

(David Huijzer/inct)