Journalistiek experiment De 4de Verdieping zoekt hackers en designers

Journalistiek experiment De 4de Verdieping zoekt hackers en designers


Er zijn op dit moment al 20 journalistieke talenten geselecteerd voor het bootcamp. In totaal leverden 4 HBO 's en 6 Universiteiten samen hun 20 grootste talenten. Nu zijn er nog 10 plekken te vergeven aan talentvolle hackers en interaction designers. Tijdens het bootcamp zullen 5 groepen van 4 journalisten, 1 hacker en 1 interaction designer zich buigen over maatschappelijke en journalistieke issues.

Veranderend journalistiek proces
Eén van die journalistieke issues is dat het traditionele journalistieke proces aan het veranderen is. Social media hebben in korte tijd een centrale positie in de samenleving gekregen. De nieuwsconsument kan hierdoor op ieder moment van het journalistieke proces interveniëren met extra informatie voor de journalist of een discussie op te wekken zonder tussenkomst van de grote traditionele media. De deelnemers mogen gedurende twee weken experimenteren met nieuws maken onder begeleiding van toonaangevende (inter)nationale journalisten en onderzoekers. De journalistieke talenten mogen ieder denkbaar communicatiemiddel gebruiken. Van fotografie tot games, alles is mogelijk, zolang er journalistiek mee bedreven wordt.

Hackers en designers hier melden
De hackers en interaction designers kunnen zich tot zondag 19 mei aanmelden voor De 4de Verdieping. De potentiële deelnemers moeten in een 60-seconden-pitch laten zien waarom zij dé persoon zijn die De 4de Verdieping nodig heeft. Creativiteit is hierin erg belangrijk voor de jury, bestaande uit Arnoud Wokke (Tweakers.net), Marcel Nieuwpoort (Technical Evangelist Microsoft), Dimitri Nieuwenhuizen (CEO LUST lab) en Marcel van Lingen (ANP).

Belangrijke data De 4de Verdieping
19 mei - Deadline aanmeldingen
25 mei - Pitchdag (in Rijswijk van 12.00 tot 16.00 uur)
1 juni - Kennismakingsbijeenkomst (in Amsterdam van 11.00 tot 14.00 uur)
13 augustus tot en met 27 augustus - Bootcamp De 4e Verdieping (ANP in Rijswijk)