Sdu Uitgevers vervaardigde bijzondere editie Statuut en Grondwet voor inhuldiging

Sdu Uitgevers vervaardigde bijzondere editie Statuut en Grondwet voor inhuldiging

Over de boeken
Het ontwerp bestaat uit een unieke combinatie van voor deze uitgaven gebruikte druk- en bindtechniek goud- en zilverkleurige volvlakpagina’s, gelaserstanste teksten voor goudkleurige scheidingspagina’s en het gestanste wapen van het Koninkrijk der Nederlanden op de voorzijde.

De binnenwerken van zowel Statuut en Grondwet beslaan elk 88 pagina’s en kennen een identieke stijl en indeling. Ieder hoofdstuk begint met een zilver- en goudkleurig volvlak. De wetsartikelen zijn afwisselend gedrukt in zilver en goud waarbij de platte tekst werd gedrukt in de letter ‘Fago’. De hoofdstukken zijn gescheiden door smallere pagina’s in goud waarin de tekst van het eerste wetsartikel van het betreffende hoofdstuk is gelaserstanst.Artikel 1 grondwet
Als lettertype voor deze laserteksten is gekozen voor het font ‘Foundry Plek’.

Elk boek is voorzien van een goudkleurig schutblad aan de achterzijde dat naar voren om het boekblok heenvouwt. De omslagen zijn voorzien van het Nederlandse wapen, gelaserstanst op een goudkleurige achtergrond met daarboven evenals op de rug de titeltekst in zwart en gouden foliedruk. De boeken werden handmatig genaaid en gebonden in katernen van 4 pagina’s met rechte rug en omslag volgens z.g. ‘opgezette platten’.

De originele boeken zullen nog enige dagen te bezichtigen zijn in de Nieuwe Kerk waarna ze zullen worden tentoongesteld in Paleis het Loo.

Verantwoording
-De productie en projectleiding van de bijzondere uitgave van het Statuut en de Grondwet werden verzorgd door Sdu Uitgevers in Den Haag.
-Het ontwerp is van Marise Knegtmans, Amsterdam.
-De binnenwerken van de boeken bestaan uit een combinatie van papierdruk door Booxs, Leerdam met gelaserstanste ‘gouden’ scheidingspagina’s onder verantwoording van ID Laser, Westzaan die tevens het laserstansen van het wapen op de voorzijde van de boeken verzorgde.
-Het bindwerk werd uitgevoerd door Pau Groenendijk te Zaandam.