Roxen wint 2012 Red Herring Top 100 Europe Award

Roxen wint 2012 Red Herring Top 100 Europe Award

"Wij geloven dat Roxen de visie, drive en innovatie heeft die een succesvolle onderneming kenmerkt. Roxen mag trots zijn op deze prestatie, vooral gezien de concurrentie, die dit jaar sterker was dan ooit tevoren," zegt Alex Vieux, uitgever en CEO van Red Herring.

De genomineerden werden beoordeeld op zowel kwantitatieve als kwalitatieve criteria, zoals financiële prestaties, technologische innovatie, kwaliteit van het management, de uitvoering van de strategie, en de integratie in hun respectievelijke industrieën. Daarnaast vindt beoordeling plaats van de actuele staat van dienst en status van een bedrijf, waardoor de lijst een waardevol instrument is voor het ontdekken van en bepleiten van grote zakelijke kansen in de industrie.

"Deze prestigieuze Award is een erkenning van het 'disruptive' - letterlijk ontwrichtende - innovatieve technologie- en businessmodel van Roxen. In de markt voor redactionele systemen zijn wij uniek omdat wij vanaf het begin volledig webgebaseerd zijn geweest, en immer steevast hebben geweigerd om deelachtig te worden aan de complexiteit van de traditionele nieuwsmedia. Wij leveren een 'lean', geïntegreerde webgebaseerde oplossing voor het verzamelen,produceren en verspreiden van content naar alle relevante kanalen - van print en web tot tablets en smartphones. Wij helpen onze klanten de kosten en complexiteit van hun redactionele processen terug te dringen, en in deze tijd van razendsnelle veranderingen in de technologie, business modellen en concurrentielandschap van hun industrie zorgen wij ervoor dat zij zich kunnen focussen op contentkwaliteit en het ontwikkelen van nieuwe bedrijfsactiviteiten. Bij Roxen lopen wij al jaren ver vooruit; wij waren al bezig online- en 'cloud' oplossingen te ontwikkelen toen iedereen nog kranten aan het drukken was. Ik denk dat de Red Herring team én de markt inzien dat het huidige tijdsgewricht nu gelijke tred houdt met Roxen," zegt Per Östlund, CEO Roxen.

Op de lijst van Top 100 Europe winnaars staan dit jaar hightech innovatoren uit 18 verschillende Europese landen. De prijsuitreiking vormde het sluitstuk van een tweedaagse conferentie in Amsterdam, waar alle genomineerde bedrijven de kans kregen zich te presenteren en in contact te komen met venture investeerders, zakelijke beslissers en de media.
"Onze producten, technologie en ons bedrijf hebben enorm de aandacht getrokken van investeerders, andere innovatoren, potentiële partners en leveranciers, alsook van potentiële klanten - de aandacht overstijgt ruim hetgeen een klein bedrijf meestal kan verwachten. Wij voelen ons bijzonder vereerd om plaats te mogen nemen tussen zoveel belangrijke en innovatieve ondernemingen, naast grootheden als Google, eBay and Skype, die eerder deze Award in de wacht sleepten. Ik kijk er naar uit om snel aan de slag te gaan met de vele nieuwe ontwikkelingen die wij in de pijplijn hebben", verklaart Per Östlund.
Voor de lijst met alle winnaars van de Red Herring Top 100 Award 2012, ga naar: www.redherring.com