Uitkomsten bètatest elinea

Uitkomsten bètatest elinea


De testresultaten
De testfase heeft veel positieve resultaten en leerpunten opgeleverd. Zo werd onder andere duidelijk dat de meeste testgebruikers het gebruiksgemak, de vormgeving en het leescomfort van eLinea sterk waarderen. Een groot deel van de testgebruikers (ca. 75%) zegt te willen betalen voor artikelen op eLinea. Qua betaalvorm geven de meeste mensen de voorkeur aan een prepaid-tegoed of een all-you-can-read-abonnement.

De prijs die de testpersonen bereid zijn om te betalen voor een goed los artikel van circa 3 pagina’s (1500 woorden) ligt gemiddeld rond de 20 tot 30 eurocent. Van de respondenten die misschien wel een all-you-can-read-abonnement zouden willen nemen, zegt 28% dat ze daar maximaal 5 euro per maand voor over hebben, 43% zegt er maximaal 10 euro per maand voor over te hebben, en 29% zegt er maximaal 15 – 30 euro per maand voor over te hebben. Ongeveer 95% van de mensen die zeggen te willen betalen, geeft aan dat dit niet ten koste zal gaan van hun bestaande abonnementen, maar dat het gebruik van eLinea ernaast komt of dat ze op dit moment helemaal geen abonnementen hebben.

Lancering voorzien in september 2013
Met de bevindingen en leerpunten uit de testfase worden de komende maanden de laatste ontwikkelstappen gezet. De lancering is voorzien in september 2013 met naar verwachting collecties van artikelen van minstens 70 verschillende tijdschriften, kranten, schrijvers, cartoonisten en dichters.

Wat is eLinea?
Met eLinea heb je als lezer op één plek directe toegang tot de artikelen van àlle deelnemende kranten, tijdschriften, journalisten, cartoonisten, schrijvers en dichters. Ideaal om prachtige nieuwe bronnen en artikelen te ontdekken. Natuurlijk kun je ook de mooiste artikelen gemakkelijk delen met vrienden en andere gebruikers van eLinea. Zodat ook zij makkelijk nieuwe artikelen kunnen ontdekken, lezen en delen.

eLinea is een initatief van eReaders Groep, dat mede mogelijk is gemaakt door financiële steun van het Stimuleringsfonds Voor De Pers. Met eLinea wil eReaders Groep enerzijds de lezer maximaal laten profiteren van de voordelen van digitaal lezen en anderzijds uitgevers een gezond nieuw businessmodel bieden voor het digitaal uitgeven van artikelen.