Boekenweek 2013 is verkoopsucces

Boekenweek 2013 is verkoopsucces


De verrekijker verscheen in een oplage van 770.000 exemplaren die aan het einde van de Boekenweek nagenoeg allemaal door de boekwinkels aan haar klanten, bij aankoop van € 12,50 of meer aan boeken, cadeau zijn gedaan. Het aantal luisterboeken van het geschenk dat werd weggeven is ten opzichte van vorig jaar verdubbeld. Het e-boek van het Boekenweekgeschenk loopt ook goed en is nog tot eind van de maand te downloaden. Het Boekenweekessay De leeuw en zijn hemd van Nelleke Noordervliet was zeer gewild: het staat al twee weken op de eerste plaats van de Bestseller 60 en was aan het einde van de Boekenweek zo goed als uitverkocht. De bundel Gouden tijden, zwarte bladzijden voor de leden van de openbare bibliotheken verscheen in een oplage van 61.500 en vond gretig haar weg naar nieuwe leden en lezers.

In Vlaanderen wordt de Vlaamse Boekenweek, de Literaire Lente, a.s. zaterdag afgesloten met een optreden van Kees van Kooten in Vooruit in Gent. Het is het tweede jaar dat het Boekenweekgeschenk in Vlaanderen verschijnt. Vorig jaar was Tom Lanoye de auteur van het Boekenweekgeschenk Heldere hemel.

De cijfers van de Boekenweek 2013 komen tot stand in samenwerking met GfK Retail & Technology Benelux BV. Zij verzamelen wekelijks verkoopgegevens van meer dan 800 Nederlandse boekwinkels, bestaande uit alle ketens, aangevuld met zelfstandige (internet)boekwinkels en de warenhuizen V&D en Bijenkorf.