FD had goed jaar in 2012

FD had goed jaar in 2012


Company.info beheert de grootste online bedrijvendatabase van Nederland. De FD Mediagroep bestaat per ultimo 2012 uit Het Financieele Dagblad, BNR Nieuwsradio, Fondsnieuws.nl, RedactiePartners en Company.info.

De aanhoudende druk op de advertentiemarkt werd ook bij de FD Mediagroep gevoeld, waardoor de advertentieopbrengsten in 2012 daalden met 9%. Daarentegen stegen de contentopbrengsten met 13%, onder meer door een stijging van het totaal aantal betaalde abonnementen.
Inmiddels bestaat ruim 28% van de betaalde oplage van Het Financieele Dagblad uit digitale abonnementen.

De titels binnen de FD Mediagroep kennen steeds meer verschijningsvormen en deze verschijningsvormen zijn op hun beurt aan voortdurende vernieuwing onderhevig. Hierbij volgen we het gedrag van de zakelijke professional en onze adverteerders. Daarom zal eind maart 2013 een nieuw concept en formaat voor Het Financieele Dagblad worden geïntroduceerd en zullen later dit jaar de mobiele site van het FD en de site van BNR een relaunch ondergaan.

Algemeen directeur Jacques Kuyf: "FD Mediagroep ontwikkelt zich van een onafhankelijk analoog nieuwsbedrijf naar een klantgericht digitaal nieuws en informatiebedrijf. Wij stellen ons ten doel om de zakelijke professional met relevante inhoud te helpen om goed geïnformeerd te zijn, om zakelijk optimaal te presenteren, en zich zakelijk te ontwikkelen.
Met de komst van RedactiePartners en Company.info zijn we beter in staat om onze strategie vorm te geven. Omdat onze merken de belangrijkste kwaliteitsborging voor relevantie bij onze doelgroep zijn investeren we in 2013 bovengemiddeld in vernieuwing en verbetering van onze uitgaven en nieuwe mengvormen van nieuws en informatie liggen op de tekentafel."