Sp!ts verhoogd oplage en wordt huis-aan-huis verspreid

Sp!ts verhoogd oplage en wordt huis-aan-huis verspreid


Cees Polman, uitgever van Sp!ts: "Het belangrijkste is om het bereik te laten groeien. Dat is dus niet alleen een kwestie van extra kranten drukken. Het bepalen van de juiste verspreidingslocaties is veel belangrijker. We willen voorkomen dat er aan het einde van dag nog overvolle krantendisplays ontstaan. Deze oplage wordt namelijk niet verspreid, maar gaat regelrecht naar het oud papier. Slechts een kwart van onze lezers pakt de krant van een uitdeler of uit een display. Overige lezers krijgen de krant van zijn/haar buurman in de trein of van een collega op het werk. We bepalen dus per locatie hoe we dit zogenaamde doorgeven kunnen optimaliseren".

Het openbaar vervoer is en blijft het belangrijkste kanaal voor Sp!ts om veel lezers te bereiken. Dit distributiekanaal en de aantrekkelijke redactionele formule hebben er voor gezorgd dat Sp!ts het grootst aantal lezers per krant van Nederland heeft. Hiermee laat Sp!ts andere betaalde en gratis dagbladen ver achter zich. Om er voor te zorgen dat nog meer lezers zich gaan binden aan Sp!ts zal er verder worden geïnvesteerd in de beschikbaarheid van de krant.

Ook de redactionele formule zal verder worden verscherpt. Tijdens deze zomer vol sportevenementen, zal Sp!ts uitgebreid verslag doen van onze oranje sporthelden en hun prestaties en ook niet te vergeten de miljoenen fans. Om zoveel mogelijk lezers hier van te laten genieten zal de krant in een hogere oplage dan voorgaande zomers worden verspreid.

Tevens zal Sp!ts ook de rest van het jaar op meer plekken verkrijgbaar zijn. Eind februari kondigde Sp!ts al aan de overeenkomst met de NS uitgebreid te hebben. Door het plaatsen van krantendisplays worden de met name kleinere en middelgrote stations buiten de grote steden voorzien van Sp!ts. Ook trakteert Sp!ts haar lezers sinds april op een hogere oplage middels de uitdeellocaties. Zowel met de NS als met andere openbaar vervoer aanbieders wordt gewerkt aan het uitbreiden van locaties waar Sp!ts te verkrijgen is. Hierdoor groeit de landelijke dekking en daarmee ook het bereik. Sp!ts heeft op dit moment contracten met de NS, Connexxion, Veolia, GVB, Syntus, Qbuzz en EBS, de belangrijkste stad- en streek vervoerpartijen van Nederland. Daarnaast is Sp!ts ook verkrijgbaar bij alle McDonalds en Bakker Bart filialen en bij een aantal hogescholen