André Vandorpe wordt nieuwe directeur van Boek.be

André Vandorpe wordt nieuwe directeur van Boek.be


André Vandorpe was ook jarenlang bestuurslid bij het theatergezelschap Compagnie Cecilia en hij is – niet onbelangrijk – een uitgesproken liefhebber van het boek. Vandorpe woont in Gent en is vader van twee zonen, Daan (24) en Jasper (22).
De bundeling van deze ervaring en kennis maakt dat Boek.be in André Vandorpe de aangewezen persoon heeft gevonden om de federatie en belangenvereniging te leiden. Tot zijn indiensttreding zorgt Jef Maes voor de overbrugging als directeur ad interim.

"Mijn voorganger, Geert Joris, is er met verve in geslaagd om alle belanghebbenden in de sector nieuwe perspectieven te bieden. Ik kijk ernaar uit om de komende jaren, samen met het onvolprezen Boek.be-team, het door hem uitgetekende pad verder te bewandelen. Vanuit mijn gevarieerde overlegervaring zal ik niet nalaten om de belangen van zowel de grote als de kleine spelers binnen het boekenvak op elk niveau te behartigen en te verenigen. Met de neuzen in dezelfde richting kunnen we het boekenvak doorheen deze onheilspellende crisisjaren helpen," aldus André Vandorpe.

Boek.be is een van de kennispartners van inct