Gay Krant 'in the clouds' met Roxen

Gay Krant 'in the clouds' met Roxen


In de toekomst verwacht Roxen dat meer media klanten cloud-oplossingen zullen kiezen voor hun redactioneel systeem. Op dit moment maakt het prijskaartje en de waarschijnlijke verschuiving in technologie dat nog veel uitgeverijen aarzelen over complexe server-based of nieuwe cloud-oplossingen. Omdat het aantal channels voor nieuws en andere redactionele inhoud voortdurend groeit, wordt het steeds moeilijker om efficiëntie te verkrijgen voor uitgevers. Met de Roxen Editorial Appliance hebben kleinere en middelgrote uitgeverijen toegang tot het moderne redactionele Roxen-systeem zonder enorme investeringen. "Daardoor wordt ook een grote, belangrijke stap op weg naar de toekomst en de cloud genomen", zegt Per Östlund, CEO van Roxen.

Gay Krant is een uitgave van de Best Publishing Group in Best. De Gay Krant is een driewekelijkse opinie- en nieuwskrant voor Nederland en Vlaanderen, verschijnt in print en online media en in een oplage van ongeveer 30 duizend exemplaren, op basis van abonnementen en kioskverkoop. De tabloid krant wordt ook online gepubliceerd en op mobiel zoals op smartphones en tablets
Roxen biedt een flexibel en gemakkelijk te integreren oplossing voor de redactie workflow. Met de oplossing wordt het proces meer transparant en de doorlooptijd wordt korter. Niet alleen de hoofdredacteur, iedereen heeft een overzicht van statussen binnen het productieproces. De Roxen-oplossing biedt een eenvoudige manier voor multi-channel publishing. Tegenwoordig heeft de Gay Krant twee producties draaien, een voor print en een voor internet. De wens van Gay Krant is ook een app voor tablets. Roxen biedt deze in één oplossing.

"Fantastisch hoe we artikelen en foto's voor hergebruik makkelijk terug kunnen vinden. Het was moeilijk om foto's te vinden in ons vorige systeem en moesten daarom nieuwe aanschaffen of maken. Tevens waren we daarom niet in staat deze te wederverkopen. Met behulp van Roxen is dit geschiedenis. Dit is zeer waardevol voor ons", zegt Rits de Wit, cultuurcoördinator van de Gay Krant. "Een ander groot voordeel is dat we ook kunnen werken als we niet op kantoor zijn, maar bijvoorbeeld onderweg, omdat het systeem volledig browser-based is."

Samenvattend: Roxen Editorial Portal verlaagt de kostprijs van multi channel publiceren. "Een eenvoudig te gebruiken, moderne en kostenefficiënte oplossing", vindt Henk Krol, editor-in-chief bij Gay Krant. Roxen Editorial Appliance is een perfecte publishing tool voor multi-channel publishing speciaal voor kleine en middelgrote mediabedrijven - een toegespitste versie van het krachtige Roxen Editorial Portal, met een speciale ingebouwde OEM-versie van Adobe InDesign Server, een back-up en recovery-oplossing en remote management tools. Roxen Editorial Appliance biedt een turnkey oplossing die draait op een Apple Mac mini-server die zich bij de klant bevindt of extern wordt gehost. Roxen Editorial Portal is een modern, volledig web based platform onafhankelijk redactioneel systeem voor efficiënt beheer van nieuws en andere content naar meerdere media.

Roxen Editorial Portal helpt hedendaagse mediabedrijven te automatiseren en verbeteren van hun redactionele workflows. Het beheer van binnenkomende feeds en publiceren naar een groot aantal kanalen - bijvoorbeeld print, web tabletten / smartphones e.d. - is volledig geautomatiseerd, zodat journalisten en redacteuren zich kunnen concentreren op de redactionele inhoud en alles daaromtrent