WPG- uitgeverijen presenteren gratis Lees dit boek-app

WPG- uitgeverijen presenteren gratis Lees dit boek-app


Dagelijks verschijnt een veelheid aan lezenswaardige boeken. Maar van het gehele aanbod ligt maar een klein deel uitgestald in boekhandels en ook in webwinkels gaan veel boeken aan het oog voorbij. Hoe weet je dan wat je lezen moet als je leestijd beperkt is en kiezen daardoor noodzakelijk wordt?

De nieuwste boeken, wekelijkse update
De Lees dit boek-app maakt het lezers gemakkelijk en houdt lezers op de hoogte van de beste en mooiste nieuwe boeken. Vaak nog voordat die boeken zijn verschenen.
Met de app op iPhone of iPad kan het lezen meteen beginnen, want van elk boek is alvast een hoofdstuk opgenomen, of twee.

Alleen maar toptitels en parels
De gepresenteerde boeken in de app zijn altijd toptitels. De nieuwste boeken van bekende auteurs, of parels van nog onbekende auteurs. Boeken waar uitgevers en redacteuren trots op zijn. Bij elk boek vertelt een uitgever of redacteur dan ook graag waarom hij deze titel per se wilde uitgeven. Met Lees dit boek krijgen lezers dus boekentips van de boekenexperts zelf.

Kopen met korting
Van alle in de app gepresenteerde boeken zijn de e-book edities zes weken lang in prijs verlaagd. Koop ze direct via de app in de iBookstore.

Gratis boek lezen, of zelfs twee
Download je de Lees dit boek-app bij introductie, dan lees je met je persoonlijke profiel een e-book gratis in de app, een week lang. Is de app 25.000 keer gedownload, dan kan iedereen die de app gedownload heeft ook nog eens een week lang een tweede gratis boek lezen in de app. Dus download en vertel door!

Je mening geven en delen
Deel je mening over een boek door het boek één tot vijf sterren te geven, en breng via social-mediabuttons snel en eenvoudig vrienden en volgers op de hoogte van je nieuwe vondsten.

Waarom deze app?
Gert-Jan Schikker (adviseur nieuwe media bij WPG): "Het idee voor de app is ontstaan tijdens een WPG-brede interne brainstorm rondom innovatie en digitaal uitgeven. De app ontsluit onze titels op een toegankelijke manier. De pay off van de app luidt: ontdekken, lezen, doorvertellen. Elke uitgeverij maakt een eigen redactionele selectie voor de boeken in de app. Door goed te kijken wat een gebruiker leest, verkrijgen we inzicht in zijn of haar voorkeuren. Op termijn kunnen we lezers zo een op maat gesneden aanbod bieden."

Timo Boezeman (digitaal uitgever De Arbeiderspers / A.W. Bruna Uitgevers): "In de media is steeds minder plaats voor recensies en aankondigingen van nieuwe boeken. In boekhandels zijn nooit alle titels voorradig en krijgen veel boeken niet de aandacht die ze verdienen, omdat er nu eenmaal beperkt ruimte is in het schap en op de presentatietafels. Het aanbod is bovendien zo groot dat het kiezen van een nieuw boek geen afgewogen keuze is. Dat kon beter. We hebben daarom een app gemaakt die een wegwijzer is voor nieuwsgierige lezers, waarbij uitgevers en redacteuren fungeren als persoonlijke gids."

Deelnemende Nederlandse uitgeverijen: A.W. Bruna Uitgevers, De Arbeiderspers, Athenaeum, Balans, De Bezige Bij, Cargo, Lev., Nijgh & Van Ditmar, Oog & Blik, Orlando, Q, Querido, Signatuur, Thomas Rap, VIP, Zwarte Beertjes
Deelnemende Vlaamse uitgeverijen: De Bezige Bij Antwerpen, Lido, Ludion, Manteau, Standaard Uitgeverij.
Realisatiepartijen: The Saints, GX Software en WPG Uitgevers.