Uitgeverij Lannoo trekt televisiemanager aan

Uitgeverij Lannoo trekt televisiemanager aan


Daarnaast nam Lannoo sinds vijf jaar zelf ook initiatieven om multimediaal te gaan uitgeven. Zo creëerde Lannoo in 2008 bijvoorbeeld samen met Stephan Vanfleteren de tentoonstelling ‘Portret’ in Cirque Mahy (Gent), en organiseerde haar afdeling Lannoo Events vele seminars, congressen en events. Ook werd gaandeweg werk gemaakt van televisieadaptaties van boeken of concepten. Zo liep in het najaar van 2012 op Ketnet nog de serie ‘Waar is de taart’, gebaseerd op de boeken van Thé Tjong-Khing. Een ander mooi recent voorbeeld is de reeks ‘Birth Day’, die later dit jaar op Eén komt en waarbij Lieve Blancquaert wereldwijd de beleving van geboorte gaat opzoeken, als onderdeel van een groot, internationaal project met ondermeer een boek, stationery en een tentoonstelling.

Wim Vanseveren (56) heeft er al een paar decennia media-ervaring op zitten als producer, productiemanager, nethoofd en televisie- en mediadirecteur. Hij vat zijn taak bij Lannoo aan met onmiddellijke ingang en zal in een overgangsperiode zijn eigen bedrijfsactiviteiten afbouwen.

"Men heeft het vaak over de crisis in het boekenvak en dat is een open deur, maar bij Lannoo zie ik een grote creativiteit, een enthousiasmerende dynamiek en ongelooflijk veel potentieel en waarde’, aldus Wim Vanseveren. ‘Het maakte de onvermijdelijke beslissing om mijn eigen bedrijfsactiviteiten af te bouwen gemakkelijker. En na vijf intense jaren als consultant, begon ik het managen te missen. Ik ben blij dat ik dat kan doen in een Vlaams bedrijf met ambitie, een grote reputatie en een rijke geschiedenis."