ThiemeMeulenhoff lanceert abonnementsmodel voor lesmethoden Primair Onderwijs

ThiemeMeulenhoff lanceert abonnementsmodel voor lesmethoden Primair Onderwijs


Flexibiliteit en nieuwste lesmateriaal
Het Abonnementsmodel van ThiemeMeulenhoff en KG & Rolf biedt scholen flexibiliteit in het gebruik van het lesmateriaal.
Elk jaar heeft de school per groep opnieuw de keuze hoe met de methode wordt gewerkt: met boeken, combinatie van boeken en digitaal of volledig digitaal.
De digitalisering van het lesmateriaal op school hoeft op deze manier niet met de hele school tegelijk, maar kan stapje voor stapje gedaan worden. Bovendien krijgt de school met deze abonnementsvorm de kans om altijd met de meest actuele leermiddelen (nieuwste edities en releases) te werken omdat er jaarlijks nieuw lesmateriaal wordt aangeboden. Komend schooljaar werken ThiemeMeulenhoff en KG & Rolf intensief samen met de scholen die kiezen voor deze nieuwe vorm. “Zo kunnen we zoveel mogelijk ervaringen uit de dagelijkse praktijk uitwisselen”, aldus Maurice Aarts, uitgeefmanager bij ThiemeMeulenhoff: “Uiteindelijk is het onze bedoeling dat ook andere uitgeverijen en schoolboekhandels zich aansluiten bij dit initiatief. Daarmee zal de Nederlandse onderwijsmarkt het meest zijn gediend!”

Opbouw Abonnementsmodel
Met nieuwe Abonnementsmodel bestaat de methode uit dezelfde onderdelen als in het huidige model, maar dan volgens een abonnement per leerling. Ellen ter Horst, directeur KG & Rolf: “Desgewenst kan het Abonnementsmodel worden uitgebreid met diensten op het gebied van implementatietraining en klassenmanagement, ICT infrastructuur en tablets.”

Investering in lesmethoden
Bij keuze voor een nieuwe methode hoeft er geen grote investering gedaan te worden, omdat de school de methode niet in eigendom neemt. Het abonnement kan vanaf schooljaar 2013-2014 bij KG & Rolf worden afgesloten voor alle door ThiemeMeulenhoff uitgegeven lesmethoden voor het Primair Onderwijs, waaronder Alles telt en Taalverhaal.nu