Noordhoff koppelt content aan Magister-platform

Noordhoff koppelt content aan Magister-platform


Integratie content en platform
Met de koppeling van de systemen van Noordhoff Uitgevers en Magister worden content en platform geïntegreerd, wat voor docenten en leerlingen tijdbesparing, eenvoud en gemak oplevert. Docenten kunnen straks in de planningmodules van Magister integraal het digitale lesmateriaal van Noordhoff gebruiken, maar ook kunnen zij ervoor kiezen om vanuit de digitale leeromgeving van Noordhoff de planning te synchroniseren met Magister. Dit heeft als voordeel dat je de lessen en opdrachten in de digitale leeromgeving kunt arrangeren en plannen en vervolgens in Magister beschikbaar kunt stellen voor de leerlingen. Docenten kunnen de resultaten gemakkelijk monitoren en kunnen ervoor kiezen om eenmalig of automatisch planningen te synchroniseren.

Gebruikerstest
De basis voor deze samenwerking is gelegd in 2012, toen de eerste verkenningen voor een mogelijke koppeling van Noordhoff-content en Magister werden gedaan. Inmiddels zijn beide partijen nu zo ver dat er gebruikerstesten georganiseerd kunnen worden, zodat de finale ontwikkeling en finetuning in nauw overleg met de eindgebruikers kan plaatsvinden. Op basis van de resultaten van deze testen zullen Iddink Groep en Noordhoff Uitgevers besluiten over het definitieve aanbod, dat volledig gebaseerd zal zijn op toegevoegde waarde voor en keuze van de klant, en over de releasedatum. Gebruikerstesten zullen in dit voorjaar plaatsvinden en Magister en Noordhoff roepen geïnteresseerde docenten op om hieraan mee te werken.

Kennismaking: demo-versie op de NOT
Op de stands van Noordhoff Uitgevers en Magister op de Nationale Onderwijs Tentoonstelling (NOT, 22 t/m 26 januari in de Jaarbeurs Utrecht, standnummers resp. 11.D046 en 09.B076) kunnen geïnteresseerden zich aanmelden voor gebruikerstesten en voor meer informatie. Op de stand van Magister zal ook een demoversie van de toekomstige koppeling tussen Magister en Noordhoff-content te zien zijn.