Alle e-books van uitgeverij AP|AWB nu voor iedereen toegankelijk met watermerk

Alle e-books van uitgeverij AP|AWB nu voor iedereen toegankelijk met watermerk


Voordelen
De voordelen van het watermerk zijn doorslaggevend voor de uitgeversgroep. Aangeschafte e-books kunnen worden gedownload naar elk gewenst apparaat, zodat de consument op zowel een smartphone, tablet als e-reader het e-book kan lezen. Daarnaast is het nu ook mogelijk om het e-book uit te lenen aan vrienden en familie, zoals men dat met het papieren boeken gewend is.
Bij het uitlenen van e-books moet een kanttekening worden gemaakt: mocht iemand het e-book op een oneigenlijke manier gebruiken, dan is de consument middels het onzichtbare watermerk in het e-book als eigenaar te achterhalen.
 
Meer aanbod
In 2013 verwacht AP | AWB ook het merendeel van haar oudere titels te digitaliseren met een watermerk. Er is extra personeel vrijgemaakt om te werken aan deze digitaliseringslag. Hiermee hoopt de uitgeverij te voldoen aan de vraag van de consument, om aanzienlijk meer eerder uitgegeven titels als e-book leverbaar te maken.

E-books met een watermerk kunnen worden gekocht bij 100+ webwinkels zoals Bol.com, eBook.nl, en ECI.nl. E-books gekocht bij Apple's iBookstore hebben een eigen DRM en kunnen dus niet op apparaten van andere merken gelezen worden. Op de e-books van Apple zit dus geen watermerk.