Truls Velgaard kondigt vertrek bij Wegener aan

Truls Velgaard kondigt vertrek bij Wegener aan


Over het besluit van Truls Velgaard zegt Steven van der Heijden, voorzitter van de Raad van Commissarissen en non-executive van de Mecom Board:
“Toen wij in november 2010 met de heer Velgaard overeenkwamen dat hij voorzitter van de Raad van Bestuur van Wegener zou worden, was dit met het volle begrip dat wij zijn wens zouden respecteren om na een periode van twee tot drie jaren terug te keren naar Noorwegen. Truls trad aan in een periode van turbulentie binnen Wegener en het is te danken aan zijn leiderschapskwaliteiten dat Wegener nu de uitdagingen van onze industrie tegemoet treed met een ingespeeld managementteam en zeer gemotiveerde medewerkers.

Ikzelf, mijn collega-leden van de Raad van Commissarissen en een ieder bij Wegener spreken onze grote dank uit voor de succesvolle wijze waarop Truls zijn moeilijke taken bij Wegener de laatste twee jaren heeft vervuld. Als hij ons verlaat, wensen wij hem het allerbeste voor de toekomst.”

Truls Velgaard zegt:
“Leiding geven aan Wegener was niet zonder uitdagingen, maar de steun die ik tijdens mijn tijd binnen de organisatie van mijn collega’s heb gekregen was ronduit indrukwekkend. Ik ben hen daar zeer dankbaar voor. Wat ook de uitkomst van het verkoopproces van Wegener zal zijn, ik zal er alles aan doen om een goede overdracht aan de nieuwe leider van Wegener te bewerkstelligen. Als ik vertrek, zal ik dat doen met enorme tevredenheid over hetgeen wij de laatste twee jaren hebben bereikt.”