Voorraden verleden tijd met Print on Demand

Voorraden verleden tijd met Print on Demand


Vanuit voorraad denken is van oudsher de manier om handel te bedrijven. Uitgevers hebben altijd zo gewerkt, maar met name onderwijsmateriaal wordt vaak aangepast en nieuwe ontwikkelingen als e-books zorgen ervoor dat de toekomst van het boek onzeker is. Daarnaast kost het opslaan van grote voorraden vaak veel geld, geld dat beter op een andere manier besteed kan worden. Om een boek toch uit te kunnen geven of ervoor te zorgen dat het onderwijsmateriaal altijd up-to-date is, is Print on Demand de oplossing.

Meest actuele versie
Uitgevers van educatieve publicaties kunnen boeken, readers en cursusmaterialen laten produceren bij specialisten op dat gebied. ‘Just in time and no waste’ zijn daarbij de uitgangspunten. Het cursusmateriaal, inclusief pennen, notitieblokken en naamkaartjes, wordt vervolgens direct vanaf de producent, als compleet pakket, bij de cursisten thuisbezorgd. Cursisten krijgen altijd de meest recente versie van het materiaal, eventueel gepersonaliseerd, in handen.

Boeken bestellen anno 2013
Veel boeken worden tegenwoordig online besteld. Deze boeken hoeven niet meer in stapels ergens in een magazijn klaar te liggen. Bij het bestellen wordt de opdracht online doorgezet naar de producent en wordt het boek in een oplage van één geprint, ingepakt en opgestuurd. Het boek wordt op verzoek geproduceerd. Efficiënter kan haast niet. Auteurs en dichters krijgen hierdoor de kans hun boek of bundel in kleine oplagen uit te geven.

Hollandridderkerk biedt de service Print on Demand (POD) aan. Kijk voor meer informatie op www.hollandridderkerk.nl