Kerst

Kerst


Of digibord. Veel gereisd in en uit de spits. Veel treinen gezien van binnen. Problemen opgelost. En verder gedaan wat iedereen door het jaar heen doet: de bloemetjes buiten gezet, en weer binnengehaald, de zomerjas verruild voor de winterjas, de open schoenen verruild voor de korte laarsjes en uiteindelijk weer voor de lange laarzen. De racefiets weer aan de haak gehangen en de MTB van stal gehaald. Pech gehad en geluk.

Daar loopt hij weer terug naar de bus. Zijn trui is in de huisstijl van DHL, geel met rood. Volgens de reclame komen ze overal en zijn er behalve DHL-busjes ook DHL-vliegtuigen. Hij verdwijnt weer in de achterkant van de bus. Even later komt er weer een hele stapel pakketten tevoorschijn. Hij loopt nu de andere kant van de straat in. Hij werkt de straat af van hoog naar laag, er zit systeem in. Ik bekijk hem nog eens goed en dan zie ik het ineens. Hij heeft een klein baardje gekregen. Nog wel niet grijs, maar toch. En zijn outfit is gewoon de moderne variant van die van de oude man. En dan die UGG’s, dat zijn toch gewoon de nieuwe moonboots! Jawel, het is de Kerstman. Rood met geel. Dat ik dat niet eerder gezien heb. Die muts, die pakjes, die laarzen. Ik wou dat ik hem was. Dan rende ik door alle straten en mijn opdrachtgevers kregen de mooiste cadeaus! En in plaats van een slee had ik zo’n hip geel met rood busje. En mijn jurk, dat was de Kerstmannenvariant van het Bavariajurkje. En ik had witte UGG’s. En als ik klaar was met rondbrengen, dan nam ik het roodgele vliegtuig naar Kerstmannenland.

Maar voordat ik die droom kan verwezenlijken, moet er eerst nog even gewerkt worden. Eerst het werk, dan het feestje. Vrolijk Kerstfeest iedereen!