Kleine Belgische uitgeverij wint internationale award

Kleine Belgische uitgeverij wint internationale award


In haar motivering omschrijft de jury Minestrone Culinaire Uitgeverij als "The Smallest publishing House in the World” creating unique cookbooks, for nine years, with a maximum of three a year. Publisher - photographer Tony Le Duc has reached now the highest level of excellence in publishing.” De Gourmand World Cookbook Awards heeft plaats tijdens de Paris Cookbook Fair in de Carrousel du Louvre die loopt van 22 tot 24 februari. Deze beurs ontstond in 2010 en geniet sindsdien mondiale uitstraling. De Gourmand World Cookbook Awards honoreert de beste kookboeken in 60 categorieën met daarnaast nog eens 20 categorieën voor wijn,- en drankboeken.Minestrone Culinaire Uitgeverij haalde in de categorie beste ‘design’ boek overigens de shortlist met het boek ‘Sergiology’. Op 23 februari weten we of dit werk van Sergio Herman en Tony Le Duc net als hun uitgeverij als beste aanzien wordt.

MinestroneCulinaire Uitgeverij/Cookbooks is de trendsetter in het publiceren van culinaire objectboeken, boeken die meer zijn dan louter een afspiegeling waarover ze handelen maar die zelf een object zijn en die met een eigen persoonlijkheid op zichzelf staan. De uitgeverij werd in 2008 opgericht door Tony Le Duc. De uitgever-fotograaf toonde eerder met zijn uitgeverij Homarus zijn voorliefde voor met zorg uitgegeven publicaties. Met het mooiste papier, de beste druktechnieken en een exclusieve vormgeving staan de uitgaven van Tony Le Duc diametraal tegenover de massaproductie waar de boekenwereld de laatste decennia door wordt gedomineerd.Topchef Sergio Herman kan zich goed in deze werkwijze vinden. Zelfs zo goed dat hij sinds november 2011 mede-uitgever van Minestrone is geworden.