Eerste Vlaamse schoolboekenapp is beschikbaar in de App Store

Eerste Vlaamse schoolboekenapp is beschikbaar in de App Store


Kenmerken
- Alle tabletboeken van uitgeverij die Keure en uitgeverij Plantyn beschikbaar op iPad
- Bladeren, in- en uitzoomen, volgens de gekende iPad-werkwijze
- Aantekeningen maken en bewaren in je digitale boeken
- Filmpjes bekijken, audio beluisteren, linken naar het internet
- On- en offline beschikbaar

Vicky Vermeulen, ICT Manager van die Keure, is enthousiast. “Die Keure Educatief werkt al sinds december 2010 samen met Three Ships aan een platform voor digitale versies van onze schoolboeken. Na de bordboeken voor pc en digitale borden, is dit een nieuwe stap in de ontwikkeling van digitale versies voor tablets.” “De lancering van deze app is maar een startpunt. We blijven samen met onze partners verder ontwikkelen, zowel op technisch als op didactisch vlak. Na de kerstvakantie starten de eerste testscholen met de Silverboardapp. We volgen deze scholen nauw op en houden rekening met de feedback van leerkrachten en leerlingen”, zegt Nele Kellens, uitgever bij die Keure.

Ronny Goossens, ICT Manager van Plantyn: “Deze app kwam tot stand dankzij het werk van twee toonaangevende uitgeverijen. Uniek is de single sign-on: leerkrachten en leerlingen kunnen met één login online werken via Knooppunt of offline via de Silverboard app. Ze zullen altijd met hun materialen van beide uitgeverijen aan de slag kunnen. Bovendien staat de deur steeds open voor de andere educatieve uitgeverijen.” Katrien Troubleyn, uitgever bij Plantyn zegt tevens: “Dit is goed nieuws voor onze Tablex pilootscholen. Ongeveer de helft van hen gebruikt de iPad. Voor hen wordt het nu mogelijk om ook offline met ons materiaal
te werken.”

Wiel van de Berg, algemeen directeur van Three Ships: "We hebben samen met de uitgevers goed gekeken hoe we het ontsluiten van educatieve content op tablets zo eenvoudig mogelijk kunnen maken. Zowel voor de uitgever die de content gemakkelijk maar ook goed beveiligd digitaal wil kunnen aanbieden als voor een leerling of leerkracht die direct op zijn eigen apparaat aan de slag wil. Met Silverboard zijn we erin geslaagd dit goed vorm te geven voor gebruikers van alle leeftijden en niveaus. "