ThiemeMeulenhoff zelfstandig verder

ThiemeMeulenhoff zelfstandig verder


ThiemeMeulenhoff is een van de toonaangevende spelers op de Nederlandse markt voor educatieve uitgaven. ThiemeMeulenhoff ontwikkelt eigentijdse, innovatieve oplossingen voor het Primair Onderwijs, Voortgezet Onderwijs, Beroepsonderwijs & volwasseneneducatie en Hoger Onderwijs. Na de acquisitie in 2008 door NDC|VBK de uitgevers heeft ThiemeMeulenhoff met succes de integratie uitgevoerd met de educatief-bedrijven van NDC|VBK (Bekadidact, HBuitgevers en NijghVersluys). Het hoofdkantoor van de geïntegreerde onderneming staat in Amersfoort.
Theo van der Raadt, Voorzitter Raad van Bestuur NDC|VBK de uitgevers: ‘Het is goed dat wij vandaag de nieuwe aandeelhouderstructuur voor ThiemeMeulenhoff kunnen bekendmaken. Deze oplossing creëert stabiliteit en perspectief, en daarmee duidelijkheid voor iedereen die bij ThiemeMeulenhoff betrokken is. De mensen van ThiemeMeulenhoff kunnen zich hierdoor in de komende jaren volledig concentreren op hun werk, op hun relaties en op de veranderingen in de wereld van het onderwijs.’
De verkoop van ThiemeMeulenhoff is een logisch gevolg van de keuze die NDC|VBK de uitgevers al eerder heeft gemaakt om de drie hoofdactiviteiten ieder strategisch en operationeel op eigen benen neer te zetten. Op 19 maart 2012 is door NDC|VBK de uitgevers bekend gemaakt dat een verkenning wordt uitgevoerd naar de aandeelhoudersstructuur van de drie hoofdactiviteiten. Op 26 september 2012 is de verzelfstandiging van VBK Uitgevergroep bekendgemaakt, waarbij de zeggenschap en een meerderheid van de aandelen in handen is gekomen van het management en de medewerkers van VBK.
Met de verkoop van eerst VBK en nu ThiemeMeulenhoff komt NDC|VBK de uitgevers tot een afronding van een intensief en zorgvuldig proces van verkenning. Ook voor de derde hoofdactiviteit van NDC|VBK de uitgevers – NDC mediagroep – is de verkenning in een gevorderd stadium. Nadere mededelingen over de uitkomst van dit proces voor NDC mediagroep zullen worden gedaan zodra daartoe aanleiding is.

Over de voorliggende transactie in zake ThiemeMeulenhoff zijn de ondernemingsraden van NDC|VBK de uitgevers en ThiemeMeulenhoff om advies gevraagd. Tevens zijn de vakorganisaties geïnformeerd en is de voorgenomen transactie aan de NMa voorgelegd.