100.000ste meeschrijver op dichtbij.nl

 100.000ste meeschrijver op dichtbij.nl


Er zijn afgelopen jaar 40.000 artikelen geplaatst, in’t Gooi zijn de meest actieve meeschrijvers, hier werden 2500 artikelen geplaatst. Naast de artikelen werden er ook nog eens zo een 40.000 foto’s en 32.000 agendapunten geplaatst het afgelopen jaar. Maandelijks loopt het aantal accounts nog op met 2000 meeschrijvers.

“Onze communitymanagers en redacteuren weten dat ze hun werk pas kunnen doen als ze ruimte bieden aan de inbreng van hun publiek, de mensen met de echte kennis. De meeschrijvers dus. Wij waarderen dit soort bijdragen daarom ook enorm.” Aldus Bart Brouwers, hoofdredacteur dichtbij.

Juist omdat meeschrijvers zo belangrijk zijn voor het platform, is dichtbij dit jaar gestart met de “dichtbijborrel”. Deze borrel is bedoeld voor de (potentiële) meeschrijvers van dichtbij. Hierbij geeft de communitymanager van de desbetreffende regio een korte presentatie over het meeschrijven op dichtbij en laat zien wat bepaalde artikelen veroorzaken op dichtbij én in de lokale maatschappij. Afgelopen jaar hebben er tien van deze borrels door het hele land succesvol plaatsgevonden. In 2013 is de rest van de regio’s aan de beurt. Op www.overdichtbij.nl zijn diverse verslagen van deze borrels te vinden.

Ook in 2013 werkt dichtbij verder aan de uitbreiding van het netwerk van meeschrijvers. dichtbij is ervan overtuigd dat hun verhalen een belangrijke aanvulling bieden op hetgeen de eigen redactie zelf kan melden.