Sdu Uitgevers wint belangrijke aanbesteding BasisWettenBestand

Sdu Uitgevers wint belangrijke aanbesteding BasisWettenBestand


De door Sdu Uitgevers verworven opdracht omvat het actueel, betrouwbaar en compleet houden van de geconsolideerde wet- en regelgeving en internationale verdragen van de Staat, ten behoeve van de publicatie ervan op www.wetten.nl. Het functioneel en technisch beheer van het redactiesysteem voor het BasisWettenBestand en de helpdesk is eveneens onderdeel van het nieuwe contract.
Het aanbestedingsproces werd voorafgegaan door een zorgvuldige marktconsultatie en heeft bij elkaar bijna een jaar geduurd. Het nieuwe contract heeft een looptijd van vijf jaar met een optie tot een verlenging met twee keer 2,5 jaar. Het nieuwe contract vervangt de huidige afspraken van Sdu Uitgevers met de Staat over het BasisWettenBestand.

Met het winnen van deze aanbesteding verstevigt Sdu Uitgevers haar positie als dienstverlener op het gebied van overheidsinformatie en E-Government. Sdu Uitgevers levert in opdracht van de Staat ook de digitale publicatiediensten voor de Officiële Elektronische Publicaties, zoals bijvoorbeeld Kamerstukken, Staatsbladen, Tractatenbladen, Staatscourant en Rijksbegroting. Daarnaast biedt Sdu Uitgevers E-Government oplossingen aan voor de lokale overheden onder de naam Sdu Information Solutions.
Sam van Oostrom, CEO van Sdu Uitgevers: "Deze vorm van dienstverlening past naadloos in onze businessfocus op digitale dienstverlening voor onze klanten. Bovendien is de Rijksoverheid een klant waarmee wij als Sdu Uitgevers al sinds jaar en dag een goede professionele samenwerking hebben en zijn we verheugd deze samenwerking de komende jaren verder te kunnen voortzetten en uitbouwen."