Brill neemt fonds KITLV Press over

Brill neemt fonds KITLV Press over


Een bijzonder onderdeel van de overeenkomst betreft het Open Access sponsorschap door de Vereniging van de digitale editie van de tijdschriften, waardoor Brill deze wereldwijd vrijelijk toegankelijk kan stellen voor geïnteresseerde wetenschappers en studenten.
"We zijn erg blij met de kans om deze gevestigde titels aan onze catalogus te kunnen toevoegen", zegt Herman Pabbruwe, directeur van Brill. "De activiteiten sluiten naadloos aan bij ons fonds. We verwelkomen de redacties en auteurs en zien ook uit naar de intensievere samenwerking met de Vereniging en met het Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde hier in Leiden."

Professor Susan Legêne, voorzitter van de Vereniging voor Taal-, Land- en Volkenkunde, voegt hieraan toe: "Ik ben verheugd dat bij het prestigieuze Brill onze nu 160-jarige traditie van wetenschappelijk publiceren over Indonesië en de Caraïben zal worden voortgezet."
Professor Gert Oostindie, directeur Koninklijk Instituut voor Taal-, Land- en Volkenkunde, "Dit is een goede stap. Ook in de nieuwe situatie is de betrokkenheid van ons instituut ten behoeve van het hoge wetenschappelijke niveau van de uitgaven gewaarborgd. We zien uit naar de samenwerking".
Volgens de plannen zal de overdracht van het fonds per 1 juli a.s. of zo snel mogelijk daarna zijn beslag krijgen.