KB lanceert app ‘Hier was het nieuws’

KB lanceert app ‘Hier was het nieuws’


Wat gebeurde hier?

De app Hier was het nieuws geeft antwoord op de vraag: Wat is hier ooit gebeurd? Bent u ergens in Nederland voor het eerst en wilt u weten wat er in dat griezelige steegje is voorgevallen? Of wilt u erachter komen wat er in 18e eeuw in de buurt gebeurde? Of wat zich heeft afgespeeld in het Vondelpark of de binnenstad van Maastricht? Laat u verrassen door nieuwswaardige gebeurtenissen in kranten van vroeger. De video op hierwashetnieuws.nl laat zien wat u met de app kunt doen.

Bijzondere, grappige, vreemde of andere opzienbarende krantenberichten kunnen via de app gedeeld worden op Facebook en Twitter. Wie een krantenartikel twittert maakt kans op het winnen van een iTunes Gift Card.

De app is gratis te downloaden via de App Store (iPhone) en vanaf begin december via Google Play (Android).

Over de app
De app ‘Hier was het nieuws’ van de Koninklijke Bibliotheek is gebaseerd op de website Historische Kranten waar acht miljoen gedigitaliseerde krantenpagina’s uit de periode 1618-1995 gratis toegankelijk zijn. De app toont de krantenartikelen met gebruik van GPS.
‘Hier was het nieuws’ is geproduceerd door de KB in het kader van SmartErfgoed met steun van het Mondriaan Fonds. Technische realisatie en vormgeving: wearereasonablepeople.