Tweede deel van de Bijbel Tapes gelanceerd

Tweede deel van de Bijbel Tapes gelanceerd


Janne Schra
Ook de 150 liederen van het Bijbelboek Psalmen worden woord voor woord op tape gezet. Zo heeft zangeres Janne Schra psalm 39 bewerkt. Volgens haar is het resultaat anders dan anders. 'De psalm is donker, klezmer en Nederlandstalig. Kortom: anders dan de Janne die je kent. Het was nieuw voor me om zo'n zware tekst te zingen. De muziek en tekst gaven me geen enkele keus dan me volledig in te leven in een persoon die het uitschreeuwt naar de hemel.' Na Huub van der Lubbe en Lenny Kuhr is ze de derde artiest die een psalm heeft opgenomen. De psalm is te downloaden via iTunes.

Ongeloof
Volgens regisseur Te Nuyl reageren veel luisteraars vol ongeloof als ze horen dat hij voor De Bijbel Tapes de letterlijke tekst van de nieuwe Bijbelverhaling gebruikt. 'Toen die vertaling in 2004 uitkwam, zag ik meteen de potentie van de tekst. Die vertaling 'bekt goed', hij is uitstekend speelbaar en zit boordevol dialogen.'

Hoorspel 2.0
Een audiofilm is een hoorspel 2.0. Het is een samenspel van tekst, muziek, geluid en stilte. Acteurs lezen niet voor, maar spelen de rollen. Je kunt online een deel downloaden en het rustig thuis of onderweg beluisteren via je koptelefoon.

Abonnement
De Bijbel Tapes zijn beschikbaar op audio-CD en als download via debijbeltapes.nl. De delen zijn daar ook los te koop.