App van ThiemeMeulenhoff genomineerd voor Europese prijs

App van ThiemeMeulenhoff genomineerd voor Europese prijs


Digitaal onderwijs heeft de toekomst
Het gebruik van iPads en andere devices in de klas, speelt een belangrijke rol bij de transitie in het onderwijs van boeken naar digitaal. Dit blijkt onder meer uit de ruim 10.000 docenten en leerlingen die de SchooltasApp inmiddels gebruiken. Als het aan Ed Nijpels (voorman van de Koninklijke Boekverkopersbond Educatief) ligt, worden dat er op korte termijn aanzienlijk meer. In diverse media stelde hij onlangs dat binnen vijf jaar 50% van het onderwijs digitaal zou moeten zijn en alle leerlingen zo snel mogelijk een iPad of andere tabletcomputer in de klas moeten hebben.

26 pilotscholen maken met veel enthousiasme gebruik van iPads binnen en buiten de klas. Meer dan de helft hiervan werkt vrijwel elke les met de nieuwe mogelijkheden van Schooltas zoals het digitale schrift en het plaatsen van eigen content via YouTube, video's, links en audio.

Naast de SchooltasApp voor de iPad is er sinds kort een webversie van Schooltas voor laptop en PC. Deze webversie biedt vrijwel dezelfde mogelijkheden als Schooltas voor de iPad.