Dif Books breidt uit naar USA

Dif Books breidt uit naar USA


Dif Books lanceert met een vestiging in New York vanuit Rotterdam vier titels/schrijvers in de V.S en Nederland. Volgens Jacqui Burger, uitgever en een van de schrijvers, is het een kwestie van razendsnel schakelen. "De markt is gedemocratiseerd. Als je een goed boek publiceert en je weet je op de juiste plekken op het internet op een goede manier te profileren kun je beslist een markt vinden. Het Nederlandse taalgebied wordt niet veel groter. Bovendien kunnen we heel veel leren van de V.S. die ons op dit gebied erg voor zijn."

Tephran, het geheim van de vulkaan is geschreven door Paula King. In Nederland beleefde het boek vorige maand de tweede druk en werd begin deze maand in Amerika gelanceerd. Tephran is een sprookje voor (jong)volwassenen in de traditie van Harry Potter.

The Five Woman Theory is het eerder in Nederland verschenen debuut Vrouwen van Fons Burger, dat begin juni dit jaar opviel op de Book Expo of America. Een expliciet boek over een gescheiden man op zoek naar een nieuwe 'complete' vrouw. In Nederland verschijnt komende week de thriller SMITH! Het Tie Wrap Mysterie, een thriller over de advocaat en antiheld Harry Smith die de belangrijkste verdachte wordt in een seriemoordzaak.

Wall of Fame, Quest for Her Father is de titel de thriller van schrijver/muzikant Frank Jansen alias Dutch. Het is het begin van een trilogie over een Amerikaanse schrijver en een Nederlandse journalist die verzeild raken in de internationale muziekwereld en haute finance. De twee worden geconfronteerd met fraude, chantage en moordaanslagen.
Voorts verschijnt het eerste deel van de succesvolle serie 52 simpele manieren om de wereld te verbeteren... in Amerika. In Nederland werden al meer dan 60.000 exemplaren verkocht van deze serie van Fons en Jacqui Burger.

De vier schrijvers en uitgever schenken een deel van de opbrengst van hun boeken aan de Flying Pig Foundation. Deze stichting ondersteunt innovatieve projecten in de Derde Wereld