Boek.be versterkt samenwerking met ePagine voor e-boek.org

Boek.be versterkt samenwerking met ePagine voor e-boek.org


De overname van ebook.nl door ePagine, enkele weken geleden, creëert nieuwe opportuniteiten voor de Vlaamse boekhandel. ePagine beschikt met deze site over een ervaren team van boekverkopers dat dagelijks kan opvolgen wat de lezer interesseert. Op die manier kan de dienstverlening naar de boekhandels met schaduwsites verder uitgebreid worden.

Daarom hebben Boek.be en ePagine een akkoord gesloten om het beheer van www.e-boek.org en zijn schaduwsites over te dragen aan ePagine. De overeenkomst omvat dat ePagine deze service aan vergelijkbare voorwaarden zal verderzetten om dezelfde doelstellingen te bereiken. Meer bepaald zal ePagine een schaduwsite en andere diensten aanbieden aan de Vlaamse boekhandels waarbij die op een eenvoudige en betaalbare manier e-boeken kan aanbieden aan zijn klanten, hetzij via zijn eigen website, hetzij in de winkel.

Met de marketingkracht van ebook.nl kan ePagine www.e-boek.org verder finetunen, waardoor het aanbod beter wordt gepresenteerd en de dienstverlening bij de boekhandel toeneemt. Tot nu toe werd de website immers onvoldoende vernieuwd en niet voldoende op maat van elke boekhandel getuned.

Boek.be en ePagine zullen op www.e-boek.org de verschillende thematische promotiecampagnes zoals de Literaire Lente, de Boekenbeesten en de Gouden Boekenuil gezamenlijk verderzetten. Concreet krijgt www.e-boek.org vanaf 31 oktober een nieuwe look & feel.

e-Boek.org schiet ook in actie tijdens de aankomende Boekenbeurs. Er zullen diverse acties en promoties zijn rond e-books op de standen van uitgevers en boekhandelaren. Tijdens en na de beurs zullen de boekhandels benaderd worden met het concept van de schaduwsites.

Boek.be en ePagine zien de nieuwe samenwerking met vertrouwen tegemoet, zodat de e-boekenverkoop via de boekhandel de komende maanden en jaren verder kan groeien.