HKU treedt toe als participant van iMMovator

HKU treedt toe als participant van iMMovator


Deze ambitie sluit perfect aan bij de missie van iMMovator, die als stichting innovatie in de media-industrie aanjaagt. iMMovator heeft een groot netwerk van bedrijven en professionals die in dit veld hun business realiseren en steeds op zoek zijn naar nieuw talent en vernieuwend denken.

IMMovator en HKU werken al samen in concrete programma’s als Games for Health en zijn verheugd deze samenwerking in de toekomst uit te bouwen binnen het participantschap. Ook verwachten HKU en iMMovator intensiever samen te werken bij het nader vormgeven van het topsectorenbeleid van de creatieve industrie.

Freek van ’t Ooster, directielid iMMovator, is erg tevreden over het toetreden van de HKU als participant. "Voor iMMovator is de samenwerking met de HKU zeer waardevol omdat we hiermee een betere aanhechting kunnen krijgen met één van de leidende kennisinstellingen op het gebied van de meer creatieve kant van de media-industrie zoals games, ontwerp en vormgeving. Samen gaan we ons in de toekomst inzetten voor nieuwe ontwikkelingen die het medialandschap gaan veranderen".

Désirée Majoor, vice-voorzitter College van Bestuur HKU, is verheugd over het participantschap, dat een versterking betekent van de verbinding die de HKU wil leggen met de media- en ICT-sector in de Noord-West vleugel van Nederland. "Zo kan je écht body geven aan de strategie om te innoveren en nieuwe toepassingen te ontwikkelen".