Margriet en Libelle maken samen Picknick

Margriet en Libelle maken samen Picknick


Wat is Picknick?
"Picknick gaat niet over picknicken, maar refereert aan een gevoel: zomer, buiten, samen, verbinden, alles past, alles kan, een beetje van hier en van daar. Tegelijkertijd steunen we met Picknick het goede doel: een project van de Nederlandse Stichting voor het Gehandicapte Kind om speeltuinen te renoveren en geschikt te maken zodat gehandicapte en gezonde kinderen samen kunnen spelen."

Hoe is deze bijzondere samenwerking tussen Libelle en Margriet tot stand gekomen? "Vanuit het idee dat we voor een grote groep lezers iets leuks EN goeds wilden doen, dus daarom vanuit Libelle en Margriet sámen."

Toch twee concurrerende titels...
"Ja, Libelle en Margriet lijken voor de buitenwereld misschien op elkaar, maar intern is dat niet zo. We hebben ieder onze eigen manier van werken, een heel eigen redactiecultuur en een andere spreek- en beeldtaal. Toch is het is ons gelukt niet te veel te focussen op die verschillen, maar meer op wat we gemeen hebben. En dat is in ieder geval ons enthousiasme voor het bladenmakersvak. We moesten iets maken dat op geen van beide bladen zou lijken, iets nieuws dus. En blijer kan je bladenmakers eigenlijk niet maken. Libelle en Margriet hebben dan wel beiden hun eigen DNA - en dat is vooral in het begin best spannend geweest - maar uiteindelijk is het meer dan goed gekomen. Met een sprankelend nieuw concept als resultaat! Een bijzondere en unieke samenwerking."

Was deze samenwerking eenmalig of volgt er nog iets moois?
"We kijken eerst wat onze lezeressen van Picknick vinden. Dan besluiten we of en hoe we verdergaan. De special is door vakmensen van beide toonaangevende tijdschriften gemaakt. The best of both worlds, zeg maar. Wij verwachten dan ook dat de lezers de special zeker zullen waarderen. En als dit inderdaad zo blijkt te zijn, sluiten wij een vervolg niet uit."