Blurb maakt boek van Facebookfoto's

Blurb maakt boek van Facebookfoto's


De applicatie 'Blurb voor Facebook' maakt nog steeds een groei door. Niet alleen op wereldwijd niveau, ook in Nederland. In de afgelopen zes maanden is het aantal door Blurb verkochte Facebook-boeken op de Nederlandse markt met zo'n 81 procent toegenomen. In de maanden april en mei was de gemiddelde stijging nog hoger.

Behoefte aan het bewaren van digitale herinneringen
Onderzoek onder Blurb-gebruikers toont aan dat 55 procent van deze groep slechts zelden terugkijkt naar eerder geplaatste foto's en reacties op Facebook. Maar deze foto's zijn echter wel belangrijk voor hen. Ook gaven zij aan hun digitale herinneringen graag op een bepaalde manier te bewaren. Met de Blurb voor Facebook-applicatie kunnen gebruikers in een handomdraai een boekje van 18 x 18 cm maken.

"Er is geen twijfel over mogelijk dat onze gebruikers hun Facebook-foto's en de bijbehorende reacties op andere plekken willen terugzien", zegt Eileen Gittins, oprichter en CEO van Blurb. "75 procent van de Blurb-gebruikers met een Facebook-account heeft zijn of haar favoriete Facebook-foto's afgedrukt, omdat ze speciale herinneringen willen vastleggen. Maar daarin zijn de reacties en interacties helaas niet meegenomen. Met Blurb kan dat wel en is het mogelijk om bijzondere verhalen op een stijlvolle en betaalbare manier, tijdloos vast te leggen."

Nieuwe functies
- Keuze uit meer foto's: gebruikers hebben toegang tot foto's die zijn geüpload door Facebook-vrienden en foto's waarin zij zijn getagd. Hierdoor kunnen gebruikers beschikken over vele duizenden mooie foto's.
- Nieuw cover design: de vier meest populaire foto's kunnen worden geordend in een stijlvol raster.
- Verbeterde mogelijkheid om foto's te verzamelen: meer inzicht in de opbouw van de fotoselectie doordat foto's afkomstig zijn uit diverse albums.
- Snellere verwerkingstijd: het verwerkingsproces is verbeterd, waardoor het mogelijk is om nog snel aanpassingen te doen voordat je het boek laat afdrukken.