Eerst Mobile Media & Marketing Awards georganiseerd

Eerst Mobile Media & Marketing Awards georganiseerd

Onderzoek van partijen als PWC laten zien dat er binnen twee jaar meer mensen via een 'mobile device' zullen internetten dan via een 'vaste' PC. Het mobiele kanaal ontwikkelt zich dan ook zeer snel. Veel bedrijven hebben inmiddels een mobiele website, mobiele applicaties en er wordt volop geëxperimenteerd met mobile advertising. Ondanks de groeiende populariteit van het kanaal is er nog geen formeel evenement waar 'best practice' wordt gepresenteerd en beoordeeld. Mobile Generation en Telegraaf Media Nederland hebben het initiatief genomen en organiseren op 25 januari voor de eerste keer de Mobile Media & Marketing Awards 2011.

De jury
Afgelopen maandagavond zijn er door een onafhankelijke vakjury - bestaande uit Joost Phoelich (IAB), Sander Kranenburg (PWC), Tijmen Bos (IAA) en Frank Eijken (Consultant en voorzitter vakjury MMMA 2011) - uit een long list, genomineerden gekozen voor de categorieën: beste mobiele website, beste mobiele applicatie, beste mobiele tablet applicatie, beste mobiele campagne en Mobile Marketeer of the Year. Ook wordt er een publieksprijs uitgereikt voor de beste mobiele applicatie.

Genomineerden
In de categorie Beste mobiele website zijn genomineerd:
- KLM
- NS Reisplanner
- TVGids.nl

In de categorie Beste mobiele applicatie zijn genomineerd:
- AH (Appie)
- Hyves
- Kieskeurig
- Nike
- Spotify

In de categorie Beste tablet applicatie zijn genomineerd:
- Autoweek
- Nu
- De Telegraaf HD

In de categorie Beste mobiele campagne zijn genomineerd:
- Audi
- Centraal Beheer Achmea
- KWF

In de categorie Mobile Marketeer of the Year zijn genomineerd:
- KLM
- Nike
- Rabobank

Voor de Publieksprijs zijn genomineerd:
- Buienradar
- Hyves
- NS Reisplanner

Mobile Media Guide
Tijdens het evenement wordt ook de Mobile Media Guide 2010 gratis ter beschikking gesteld aan aanwezigen. Deze gids is samengesteld door Mobile Generation en bevat een overzicht van alle grote mobiele titels (sites en apps) in Nederland incl. bereiks-indicaties en tarieven. De Mobile Media Guide 2010 is vanaf 26 januari aanvullend te bestellen via Mobile Generation of verkrijgbaar in de App Store voor € 199,-