Nu Uitgeven: Guns 'n Roses

Nu Uitgeven: Guns 'n Roses
Gisteren kreeg ik via een van onze redacteuren d etip om een gratis vook (wat?) te downloaden: "Reckless Road" over het maken van Appetite for Destruction van Guns 'n Roses. Gelijk gedaan natuurlijk (als zoiets gratis is, sta ik net als iedereen vooraan. Voor de liefhebbers, het kan alleen vandaag nog: http://vook.com/reckless-road-guns-n-roses-and-the-making-of-appetite-for-destruction.html.
Wat is een Vook eigenlijk? In hun eigen woorden: "A vook is a new innovation in reading that blends a well-written book, high-quality video and the power of the Internet into a single, complete story. You can read your book, watch videos that enhance the story and connect with authors and your friends through social media all on one screen, without switching between platforms."
Ik heb nog niet alles uitgeprobeerd, maar voorlopig ben ik blij dat het gratis was. Is het nu een documentaire op video mettekst of is het tekst met veel video's. IK betrap me er zelf op dat ik in dit geval alleen de video's heb gekeken. Om een goed oordeel te vellen moet ik natuurlijk meer titels aan een onderzoek onderwerpen. Toch bekruipt me het gevoel dat dit het nog niet helemaal is. Net zoals ik de uitbreiding van magazines met video's en extra foto's (de iPad-versies) vaak ook nog teveel aan een magazine concept vindt hangen. Zou ik in dit geval hebben willen betalen voor een videodocumentaire over Guns 'n Roses via een app? Ik denk het wel (afhankelijk van het bedrag), zou ik hebben willen betalen voor een boek over hetzelfde onderwerp: ik denk het niet, want geluid is bij deze wel van belang. Waar zit de meerwaarde van de combinatie precies? Bij een Vook ben ik er nog niet helemaal achter, net zo min als bij verschillende iPad-versies van magazines. Het zet je echter wel weer aan het denken over deze media.