CB Print on Demand boekproductie van start bij Centraal Boekhuis

CB Print on Demand boekproductie van start bij Centraal Boekhuis
Centraal Boekhuis heeft met CB Print on Demand (POD) 'voorraadloos uitgeven' geïntroduceerd. Als een titel voor POD beschikbaar is, wordt de titel bij bestelling direct geproduceerd en geleverd met dezelfde levertijd als een boek dat op voorraad ligt.

Nu in CB Online
Sinds vorige week heeft iedere uitgever in CB Online toegang tot CB Print on Demand. De uitgever zit hiermee zelf aan de knoppen en heeft geen hulp meer nodig van een Customer Service medewerker. Dit vergroot de snelheid en verlaagt de kosten. Ook zijn er geen kosten gemoeid met het uploaden en ter beschikbaar stellen van een titel voor POD. Door de snelle geïntegreerde dienstverlening krijgen uitgevers de mogelijkheid om hun voorraadrisico’s aanzienlijk terug te dringen, hun cash flow te optimaliseren en meer titels op de markt te brengen en te houden. Op dit moment zijn er zo'n 143 titels van verschillende uitgevers aangemeld via CB Online. Deze uitgaven worden vervolgens bij Centraal Boekhuis geprint en geïntegreerd in de logistieke stroom naar de afnemers.

'Nooit meer nee verkopen!'
Na de aankondiging van de nieuwe CB Print on Demand dienstverlening in Frankfurt kwamen er naast uitgevers, ook verschillende boekhandelaren met vragen over de werking van POD. ‘Wat betekent CB Print on Demand nou voor het boekenvak en voor mijn boekhandel?’ Naar aanleiding van deze reacties organiseert de KBb samen met CB een seminar op 28 februari 2011 over POD in het boekenvak met de titel: CB Print on Demand: Nooit meer nee verkopen! Zowel boekhandelaren en uitgevers zijn van harte welkom. Zie voor programma en aanmelding www.centraal.boekhuis.nl .

Trendwatcher
Afgelopen week was trendwatcher Vincent Everts te gast bij CB. Zoals het Vincent betaamt, maakte hij op geheel eigen wijze een filmpje over de werking van CB Print on Demand voor het boekenvak.
http://www.youtube.com/watch?v=IrR3rKNVEF4