Boekhandelsketen Bruna op het overnamepad

Boekhandelsketen Bruna op het overnamepad
"Deze overnames beantwoorden aan onze strategie: Bruna is en blijft de nummer 1 van Nederland." De vier nieuwe Brunawinkels zijn gevestigd op toplocaties in Drachten, Oostburg en Arnhem (Arends Kronenburg en Arends Presikhaaf). Brouwer: "Bruna is een sterk merk en heeft bovendien het juiste antwoord op de huidige ontwikkelingen in de markt. Dit laatste maakt het voor een ondernemer extra aantrekkelijk zijn boekhandel juist aan ons over te dragen."

Kennis en visie
Ype Meijer draagt na zo'n 25 jaar zijn welbekende boekhandel te Drachten over aan Bruna. De samenwerking ervaart hij als plezierig en professioneel. "Bruna is een betrouwbare en vakkundige partner. Ze weten waar ze het over hebben." Ook zelfstandig ondernemer Marianne Contant draagt haar vermaarde boekhandel in Oostburg na 20 jaar vol vertrouwen over: "Ik ben heel blij dat mijn boekhandel bewaard blijft voor deze streek. Bovendien is Bruna een onderneming met veel kennis en visie over de toekomst. Met deze overname is mijn winkel klaar voor aankomende digitale veranderingen in de boekenwereld."

De overnames hebben geen gevolgen voor het huidige personeelsbestand. In alle vier de winkels blijft het personeel aan en de werkgelegenheid ongewijzigd.