Sanoma wordt DPG Media Magazines

Sanoma wordt DPG Media Magazines

Vanaf vandaag heet Sanoma Media Netherlands officieel DPG Media Magazines. Die naam komt ook op de gevel in Hoofddorp, zolang de magazine-tak daar gevestigd is. Vorige week werden meer concrete plannen voor de integratie gepresenteerd.

Ceo Erik Roddenhof maakte vorige week de naamsnverandering bekend in een video-conferentie waarin ook andere toekomstplannen werden gepresenteerd. DPG Media zet voor de magazine-tak in op digitalisering, wat past in de digitale route die het uitgeefconcern eerder uitstippelde. Het is nog niet bekend wat de personele consequenties zijn. Bij Sanoma werken bijna 900 mensen. 

Christian van Thillo is van mening dat de magazines digitaal achterlopen. ‘De situatie bij de magazines nu doet mij een beetje denken aan de kranten een aantal jaar geleden. Over één tot twee jaar willen wij digitaal geld verdienen met de magazines. We willen ze digitaal een betere beleving geven dan op print met een digitale editie die lijkt op die van de Volkskrant en Trouw. Dat is een combinatie van tekst, audio en video.’

Verder kondigde zowel van Thillo als Roddenhof aan dat er een verbeterde versie van Topics komt, de online kiosk van DPG Media. Daarin komt alle content van het bedrijf samen.

De digitale strategie bestaat uit vier pijlers: de synergie opzoeken en benutten, de omvang van het bedrijf gebruiken om adverteerders en abonnees te werven, de magazines digitaal transformeren en de digitale services uitbouwen. Daartoe wordt de komende maanden een nieuw bedrijf gebouwd. Medewerkers van beide onderdelen worden bijeen gezet en het beste blijft behouden. In het derde kwartaal van dit jaar moet duidelijk zijn hoe dat nieuwe DPG Media er uitziet.

Strategiedirecteur van Sanoma, Adil Bouchmal, krijgt die functie ook bij DPG Media en krijgt de verantwoordelijkheid voor het integratieproces.

Verder is het plan dat in 2023 het hele bedrijf gaat verhuizen naar een nieuw hoofdkantoor langs de A10 in Amsterdam. Vanaf dat moment zal de magazine-tak waarschijnlijk ook definitief de deur in Hoofddorp achter zich dicht trekken