Oprichter Blendle vertrekt

Oprichter Blendle vertrekt
Marten Blankesteijn, één van de founding fathers van Blendle, heeft besloten te gaan stoppen. HIj vindt het na dik zes jaar tijd om een stap opzij te doen en zich aan nieuwe zaken te gaan wijden. Blanksteijen verklaart zich in een zelf-interview nader:

Blankesteijn wordt dit jaar vader en ziet niet hoe hij dat kan combineren met 80 uur per werken aan Blendle. Hij ziet zichzelf geen 'part-time' baas zijn. Vandaar dat hij besloten heeft het stapje opzij te doen
"Dat is voor de collega’s trouwens geen verrassing, want ik heb dit maanden geleden al aan het hele bedrijf verteld. We hebben langzaam al m’n werk overgedragen aan anderen, en ik ben al een tijdje op het punt dat ik eigenlijk niets meer te doen heb behalve af en toe een handje helpen als iemand daarom vraagt. "

Nu er nieuwe investeerders zijn (o.a. Financial Times) is er voldoende geld om een volgende stap te zetten voor Blendle en volgens Blankesteijn is hij daarbij niet persé nodig. Blankesteijn blijft als aandeelhouder wel op de achtergrond betrokken.

Over zijn toekomstplannen op korte termijn zegt hij: "Eerst ga ik wat pufcursussen volgen. Ik ben ook nog betrokken bij de Universiteit van Nederland, en ik heb nog een hele lijst met nieuwe ideetjes waar ik misschien eens mee aan de slag ga."

De toekomst van Blendle: nieuwe investeerders
Blendle heeft twee nieuwe investeerders binnen boord gehaald:  het Japanse mediaconcern Nikkei, eigenaar van de Financial Times, en het Amsterdamse investeringsfonds INKEF Capital. Hoeveel de bedrijven precies gaan investeren in Blendle is niet bekendgemaakt.