Malmberg neemt uitgeverij Essener over

Malmberg neemt uitgeverij Essener over

Uitgeverij Malmberg, onderdeel van Sanoma Learning, maakt vandaag bekend educatieve uitgeverij Essener over te nemen. Essener is de specialist in lesmethoden voor het vak Maatschappijleer binnen het Vmbo, Havo en het Vwo. De acquisitie omvat alle onderdelen van uitgeverij Essener. Door de overname breidt Malmberg haar aanbod op het gebied van Maatschappijleer onderwijs verder uit.

Essener is uitgever van de succesvolle lesmethode Thema’s Maatschappijleer. Deze lesmethode  omvat lesstof op het gebied van politiek, de pluriforme samenleving, media, werk, criminaliteit en vele andere onderwerpen. Een van de krachtige elementen van de methode is de aandacht voor actuele gebeurtenissen en ontwikkelingen. 
Malmberg ontwikkelt leermethoden voor het basis-, voortgezet en middelbaar beroepsonderwijs en biedt deze aan via folio en geïntegreerde digitale leeroplossingen. Essener zal opereren als een dochteronderneming van Malmberg met behoud van eigen identiteit.

Volgens Theo Rijpkema en Theo Schuurman, beiden oprichters van Essener, vullen Malmberg en Essener elkaar goed aan: “We hebben als oprichters beiden een achtergrond in het Maatschappijleer docentschap wat Essener een inhoudelijk zeer sterke educatieve uitgeverij maakt. We gaan de krachten bundelen in het gezamenlijk ontwikkelen van methoden, platformen en diensten. Met hetzelfde doel voor ogen: het aanbieden van het beste maatschappijleeronderwijs.”

Rimco Spanjer, Directeur Malmberg, vult aan: “Maatschappijleer is een belangrijk onderdeel van het curriculum, nu en in de toekomst. Wij zien het als onze taak om de docent dagelijks goed te ondersteunen; docenten kunnen leerlingen optimaal inspireren en ze op weg helpen naar een succesvolle toekomst waarin zij kritisch en objectief nadenken over maatschappelijke kwesties”.