Noordhoff introduceert FLEX!

Noordhoff introduceert FLEX!

Noordhoff introduceert FLEX: altijd actuele lesstof in boeken die leerlingen mogen houden én toegang tot onze gepersonaliseerde digitale leeromgeving voor een vaste prijs per leerling per jaar. Daarbij kiezen docenten zelf hoe zij met onze nieuwe blended lesmethodes werken. 

Leerlingen krijgen elk schooljaar een nieuw boek. Lezen, opdrachten maken, aantekeningen plaatsen; alles in één boek dat ze zelf mogen houden. Zo wordt hun boek een hulpmiddel om actief mee te leren. Daarbij hoeven de boeken niet meer worden ingenomen aan het eind van het schooljaar.

In de digitale leeromgeving worden leerlingen uitgedaagd op hun eigen niveau met interactieve opdrachten, feedback en heldere rapportages voor de docenten. Zo kunnen zij efficiënt inspelen op individuele leerbehoeftes en extra ondersteuning bieden waar dit nodig is.

Docent en leerlingen hebben altijd de meest actuele lesstof, opdrachten en toetsen binnen handbereik. Deze wordt voor veel van onze methodes maandelijks aangevuld met nieuw lesmateriaal voorzien van opdrachten op basis van nieuws en actualiteiten. Zo is iedereen altijd up-to-date en wordt er nooit meer gewerkt met verouderd materiaal.

Laagdrempelig
Volgens Kees Karremans, directeur VO & Atlassen, beoogt Noordhoff met FLEX blended leren voor scholen en vakdocenten toegankelijk te maken: “Met FLEX betaal je een vaste prijs per leerling per jaar. De kosten per jaar zijn vergelijkbaar met de aanschaf of huur van reguliere boeken en een jaarlijkse online licentie over een periode van 4 tot 5 jaar. Via webinars, video’s en persoonlijke begeleiding zorgen we ervoor dat docenten direct aan de slag kunnen met onze digitale leeromgeving. Via de Noordhoff Academy zijn er aanvullende trainingen beschikbaar voor elke methode. Hier leren docenten hoe ze de digitale leeromgeving optimaal kunnen inzetten en welke vorm van blended leren het beste in hun situatie past.”