Subsidies in kader Digitale Literatuur

Subsidies in kader Digitale Literatuur

 

  • Stichting 1877 voor Antarctica, een toekomstverbeelding van de kolonisatie van Antarctica die als non-lineair feuilleton te volgen is op een interactieve website. Gemaakt door diverse auteurs in nauwe samenwerking met opdrachtgever De Groene Amsterdammer.
  • Stichting Apvis voor Nee mijn verhaal ja. In een virtual-realityverhaal – beurtelings, overlappend en aanvullend verteld – houden een man en een vrouw ieder vast aan hun eigen perspectief. Je volgt het verhaal door te kijken, te lezen of te luisteren. Het missen van stukjes verhaal vanwege deze interactie maakt deel uit van de ervaring. Met o.a. auteur Micha Hamel. Platform: HTC Vive.
  • Stichting Interactive Culture voor dicht op Nederland (werktitel): een app die via geolocatie gedichten van Nederlandse schrijvers en dichters aan je voordraagt die betrekking hebben op de plek waar je je op dat moment bevindt. Ook kun je via gedichten een bepaalde route lopen of zelf suggesties doen voor nieuwe gedichten. Diverse auteurs.
  • Stichting S.O.S. voor Scripts Off Screen: manuscripten van niet-verfilmde scenario’s worden voorgedragen in het theater. De scripts kenmerken zich door hun narratieve en literaire kwaliteiten. De voordrachten en nagesprekken verschijnen naderhand als podcast. Diverse auteurs.
  • Omroepvereniging VPRO voor Boek je trip. Een online leesclub, app, podcast en tv-programma, ontworpen vanuit het idee dat lezen een emotionele reis is. Aan de hand van een reisgids – een bekende schrijver, zanger of kunstenaar – lees je gezamenlijk een boek, waarbij lezers hun ‘emotionele trip’ kunnen bewaren of delen met hun reisgenoten. Diverse auteurs.

Nieuwe aanvragen voor digitale literatuur dienen uiterlijk op maandag 22 oktober 2018 te zijn ontvangen door het Letterenfonds.
Aanvraagformulier en meer informatie over de regeling Digitale literatuur: Digitale literaire projecten