Storytel brengt tweede seizoen Tweede Kans uit

Storytel brengt tweede seizoen Tweede Kans uit
Zojuist verscheen het tweede seizoen van Tweede Kans, een zogenaamde Storytel Original. Originals zijn, anders dan reguliere audioboeken, ‘audio first’ geschreven, hoewel de mogelijkheid ze te lezen wel bestaat.

De series bestaan uit tien afleveringen van elk ongeveer een uur. In Nederland worden ze geschreven door bekende en minder bekende schrijvers, en voorgelezen door bekende stemmen. Je kunt een Storytel Original het beste vergelijken met een Netflix Original: cliffhangers zorgen dat luisteraars ‘bingeluisteren’. 
 
Het eerste seizoen van Tweede kans, dat in het najaar van 2016 werd gelanceerd als eerste Original in Nederland, werd bekroond met de Hebban Award voor Beste Luisterboek 2017, een waardering voor niet alleen auteur Martyn van Beek, maar ook voor voorlezer Hanna Verboom. Het tweede seizoen wordt voorgelezen door Leo Alkemade.

Het eerste seizoen van Tweede Kans zal worden vertaald naar het Zweeds. Auteur Martyn van Beek bewandelt hiermee een omgekeerde weg; nu komt een thrillerauteur eens niet uit een Scandinavisch land, maar hij wordt er juist gepubliceerd.