Seks

Seks


Misschien is het handig om eens een kijkje te nemen bij een sector die daar al jaren zeer goed is slaagt: de sex-industrie. Als er één onderwerp is dat populair is op het web dan is het wel sex. En laat daar nou ook nog flink geld verdient worden. Dat betekent dat een uitgever van sex en erotiek als geen ander zou moeten weten hoe dit werkt en ook als geen ander ervaren moet hebben of internet ook de bedreiging is zoals menig uitgever die ervaart. Internet democratiseert ons vak (iedereen kan publiceren) en verandert de perceptie van waarde van content (alles is gratis).

Op InCTspiratie 2011 zal Sandy Wenderhold, uitgever en eigenaar van Sansyl, de grootste uitgeverij van sex en erotiek in Nederland, komen vertellen hoe haar uitgeverij de online ontwikkelingen heeft opgevangen en verwerkt. Een verhaal dat in uitgeefland te weinig verteld is, maar waar zeer zeker lessen in zitten waarmee de branche zijn voordeel kan doen. In dit nummer van InCT kunt u alvast kennis maken met Sandy en ook met de andere sprekers op dit bijzondere congres.
Uitgevers wordt vaak verweten conservatief te zijn en terughoudend tegenover nieuwe ontwikkelingen. Daar zal zeker een kern van waarheid in zitten. Daarom is het goed om te luisteren naar ervaringen van andere branches, naar eigengereide uitgevers, naar bijzondere vakgenoten en naar specialisten. Dat is wat wij willen bereiken met InCTspiratie: de verhalen die u als uitgever verder helpen.

Daarom komt Oscar van Gelderen vertellen over zijn visie op uitgeven, Niels Aalberts over de lessen van het verkopen van muziek via social media, Joris van Heukelom over successen en missers, Gonny van der Zwaag over apps die u moeten inspireren en Marije Meerman over hoe je content op een hele nieuwe manier kunt presenteren.

Wij bieden u de mogelijkheid om verder te denken dan uw uitgeefneus lang is en om met vakgenoten gedachten en visies uit te wisselen, het is aan u om de handschoen op te pakken. En zeg nou zelf, als het gaat over online verdienmodellen en over sex, wie wil daar dan niet bij zijn?

(Hoofredactionele column van David Huijzer in InCT 5, oktober 2011)