Eisen John de Mol niet gehonoreerd

Eisen John de Mol niet gehonoreerd
De Ondernemingskamer heeft uitspraak gedaan in de zaak die Talpa en anderen hadden aangespannen tegen het Mediahuis en VP Exploitatie. De kamer vindt niet dat de commissarissen van de Telegraaf Media Groep (TMG) in de overnamestrijd rondom het mediaconcern verwijtbaar hebben gehandeld.
 
Het is volgens de rechter begrijpelijk dat TMG zich uitsluitend op het consortium van VP Exploitatie en Mediahuis richt omdat dat een meerderheid van de aandelen heeft. Ook de claim dat VP Exploitatie zich verplicht had om zijn aandelen aan Talpa aan te bieden toen dat met een hoger bod kwam, is niet gehonoreerd. Het bod in kwestie moest ook nog aan andere eisen voldoen en het is aan VP Exploitatie om te beoordelen of dat het geval is. Oftewel: ze mogen zelf beslissen of ze verkopen of niet.
 
Voor het verwijt dat Guus van Puijenbroek (van VP Exploitatie) als commissaris van TMG informatie heeft gekregen die niet aan Talpa is verstrekt, heeft de rechter geen bewijs gezien.
 
Hiermee hebben Mediahuis en VP Exploitatie een belangrijke eerste overwinning geboekt in de juridische strijd rond de overname van TMG, maar er zijn nog wel wat hordes te nemen voordat de eindstreep in zicht is.  

Ook de directeuren die op non-actief gesteld zijn zagen hun eisen verworpen worden. De ondernemingskamer laat de schorsing in stand, omdat duidelijk is dat directie en raad van commissarissen lijnrecht tegenover elkaar staan. De directie kiest voor Talpa als overnamekandidaat, de raad van commissarissen voor het consortium. 

TMG is van mening dat de uitspraak van de Ondernemingskamer een belangrijke stap is naar duidelijkheid rondom de onderneming. Deze uitspraak bevestigt volgens het concern de ingezette koers en TMG zal zich verder richten op de uitvoering van het met Mediahuis en VP Exploitatie gesloten merger protocol. Daarnaast zal de Raad van Commissarissen samen met de recent benoemde interim-bestuurder Hans Bakker, die is belast met de dagelijkse aansturing van TMG, de komende tijd zijn aandacht richten op het creëren van interne rust.