Streaming luisterboekendienst Storytel komt naar Nederland

Streaming luisterboekendienst Storytel komt naar Nederland


Over Storytel
Storytel is in 2005 in Zweden opgericht door Jonas Tellander (CEO)  en Jon Hauksson (CTO). Na vijf jaar pionieren is de dienst sinds 2010 een winstgevende onderneming en de grootste digitale aanbieder van luisterboeken in Zweden. Op dit moment telt Storytel in Zweden zo’n 43.000 betalende abonnees. 
Nederland en Denemarken zijn de eerste landen waarin Storytel internationaal wordt uitgerold.  Tellander: ‘ In Zweden spreekt Storytel een brede, hoofdzakelijk vrouwelijke doelgroep aan; een groep die goed vergelijkbaar is met de gemiddelde boeklezer. We zien dat door Storytel de Zweedse luisterboekenmarkt als geheel groeit. Dit willen we in Nederland ook bereiken.’ 

Verschuiving naar digitaal luisteren
Uitgeverij Rubinstein merkt al enige jaren dat een deel van haar klanten behoefte heeft aan een andere manier van luisteren. De cd verdwijnt voor veel mensen hoe langer hoe meer uit het dagelijks leven. Na de komst van het downloaden van luisterboeken en muziek, maakt vooral het streamen van audio momenteel een explosieve groei door. Uitgeverij Rubinstein ziet in de komst van Storytel naar Nederland dan ook vooral de kans om een nieuwe doelgroep voor luisterboeken aan te spreken, voor wie het luisteren via mobiel meer past in het dagelijkse mediagebruik.