Marti Huetink nieuwe directeur-uitgever WBOOKS

Marti Huetink nieuwe directeur-uitgever WBOOKS

Uitgeverij WBOOKS krijgt een nieuwe directeur-uitgever: Marti Huetink volgt per 1 september 2020 Henk van de Wal op. Laatstgenoemde blijft actief als uitgever bij het bedrijf.

Huetink trad op 1 april bij WBOOKS in dienst als uitgeefdirecteur. Hij was de afgelopen tien jaar verbonden aan de wetenschappelijke uitgeverij Brill in Leiden, waarvan de laatste zes jaar als publishing director. Daarvoor werkte hij onder meer bij het Internationaal Instituut voor Sociale Geschiedenis (IISG) en Aksant Academic Publishers in Amsterdam. Hij studeerde Geschiedenis aan de Radboud Universiteit in Nijmegen. Over de stap naar WBOOKS zegt Huetink: “Ik keek er enorm naar uit en mijn verwachtingen zijn tot nu toe helemaal uitgekomen. Wat is er mooier dan persoonlijke belangstelling en professie te combineren? Bij WBOOKS kan ik dat. Ik verwacht dat ik vanuit mijn ervaring kan bijdragen aan de verdere uitbouw van dit bedrijf.”

Henk van de Wal is sinds 2012 directeur van WBOOKS. Daarvoor werkte hij zeventwintig jaar in diverse functies bij Waanders Uitgevers. Van de Wal studeerde Geschiedenis aan de Universiteit Utrecht. Onder zijn leiding ontwikkelde Museumtijdschrift zich tot marktleider en verschenen bestsellers als Het Grote Jaren 50 Boek, Werkman – Leven & Werk, Stad in oorlog – Amsterdam 40-45, en Welcome Aboard! Een eeuw KLM. Ook zette hij succesvolle reeksen op zoals die over kunstenaarskolonies. Over de komst van Huetink zegt Van de Wal: “Huetink is een uitgever pur sang, met zijn ogen op de toekomst gericht. Zijn ervaring in het uitgeefvak, kennis van nieuwe technieken en innovatieve benaderingen van zowel de markt als klantbestanden zullen een welkome toevoeging aan de uitgeverij zijn.” 

WBOOKS is marktleider op het gebied van kunst- en geschiedenisboeken. De uitgeverij verzorgt eigen producties en werkt vaak samen met musea en historische centra om de publicaties bij tentoonstellingen te realiseren. Ook is WBOOKS uitgever van Museumtijdschrift, het grootste kunsttijdschrift van Nederland.