Corona UK: Penguin Random House steunt boekhandel

Corona UK: Penguin Random House steunt boekhandel

De CEO van Penguin Random House UK, Tom Weldon, heeft aangegeven dat zijn uitgeverij zich actief wil inzetten om de boekverkopers die het moeilijk hebben tijdens deze crisis te ondersteunen. Daarnaast geeft de uitgeverij zijn werknemers tijd om zich als vrijwilliger in te zetten.

Weldon schrijft dit in een open brief waarin hij deze twee zaken bespreekt. Medewerkers van PRH krijgen drie uur per week betaald verlof om zich in te zetten als vrijwilliger. Daarnaast besteedt Weldon tijd aan de boekhandel, die hij een nationale en lokale 'juweel' noemt die ondersteund moet worden

Weldon zegt dat partners en collega's uit de branche samen moeten komen om het uitgeef- ecosysteem en het unieke retail-landschap te ondersteunen en te beschermen. Hij geeft aan dat PRH daarover inmiddels in gesprek is met de Booksellers Association.

Weldon noemt naast deze twee belangrijke onderwerpen ook nog de nieuwe manieren waarop de content van zijn uitgeverij toegankelijk is gemaakt: van livestreams met auteurs tot speciale content op de website. "We zullen nog creatiever zijn om in deze tijd de connectie met onze lezers te zoeken". Daarbij wijst Weldon ook op initiatieven om de boeken toegankelijk te maken voor groepen die minder makkelijk toegang hebben of die in grote nood zitten zoals ouderen, alleenstaanden en gezinnen die aangewezen zijn op voedselbanken. Penguin Random House werkt daarbij actief samen met de organisatie Neighbourly die zich richt op deze groepen.